Siirry pääsisältöön

Saavutettavuusseloste

Paarata.fi-sivuston saavutettavuusseloste

Tämä seloste on laadittu 5.2.2020. Verkkosivuston ylläpitäjä on Pirkanmaan liitto ja sen saavutettavuuden on arvioinut Suunnittelutoimisto Mera Oy.

Saavutettavuuden tila

Paarata.fi-verkkosivuston suunnittelussa on otettu huomioon eurooppalaisen EN 301 549 -standardin vaatimukset. Sivusto on testattu, ja se täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset. Sivustolta voi kuitenkin löytyä myös sisältöä, joka ei noudata vaatimuksia täydellisesti.

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet

Ei-tekstuaalinen sisältö:
Päärata Twitterissä -osioon saattaa Twitter-syötteen kautta päätyä viesti, jonka sisältämällä kuvalla ei ole tekstivastinetta eli alt-tekstiä. Tällöin kuva voi esiintyä ns. tyhjänä linkkinä.

Muu sisältö:
Infomateriaalit-osio sisältää päärataan ja raideliikenteeseen liittyviä ladattavia raportteja ja selvityksiä. Jotkut näistä aineistoista on tuotettu ja julkaistu ennen nykyisen saavutettavuusdirektiivin voimaantuloa, joten ne eivät välttämättä täytä sen kaikkia vaatimuksia.

Palautteet

Huomasitko verkkosivuston saavutettavuudessa muita puutteita tai parannettavaa? Kerro havainnoistasi Pirkanmaan liittoon sähköpostilla osoitteeseen pirkanmaan.liitto(at)pirkanmaa.fi tai puhelimitse numerossa (03) 248 1111.

Valvontaviranomainen

Ilmoita havaitsemasi saavutettavuusongelmat aina ensin sivuston ylläpitäjälle eli Pirkanmaan liitolle. Jos et saa vastausta kahden viikon kuluessa tai et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Lisätietoa ilmoituksen tekemisestä ja käsittelystä löydät aluehallintoviraston verkkosivuilta.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
Sähköposti: saavutettavuus(at)avi.fi
Puhelin: 0295 016 000
www.saavutettavuusvaatimukset.fi