Siirry pääsisältöön

Ajankohtaista

Kysely
Julkaistu 3.9.2020

Parkanon henkilöliikenneaseman merkitystä ja mahdollisuuksia junaliikenteessä selvitetään – käyttäjäkysely käynnistyy

Pirkanmaan liitto ja Parkanon kaupunki ovat osana Päärata+ -hanketta käynnistäneet Parkanon henkilöliikenneaseman kehittämistä koskevan selvityksen. Tavoitteena on selvittää Parkanon henkilöliikenneaseman nykytila ja kehittämispotentiaali sekä tunnistaa potentiaalin saavuttamiseksi vaadittavat kehittämistoimenpiteet ja niille kehityspolku. Lisäksi työssä pohditaan liityntäliikenteen palvelukonseptia.

Parkanon henkilöliikenneasemaa koskeva selvitystyö valmistuu marraskuussa 2020. Työssä esitettävät kehittämistoimet voivat koskea esimerkiksi aseman palveluja, liityntäpysäköintiä, saavutettavuutta joukkoliikenteellä ja junatarjontaa.

Osana käyttäjäpotentiaalin ja kehittämistarpeitten arviointia toteutetaan käyttäjäkysely aseman potentiaalisille käyttäjille. Kyselyn vastaajiksi pyritään erityisesti tavoittamaan henkilöitä, jotka pendelöivät Parkanon aseman vaikutusalueen ja Tampereen tai Seinäjoen välillä. Kyselytutkimuksella tavoitetaan myös sellaisia henkilöitä, jotka eivät käytä Parkanon asemaa. Kyselyllä pyritään hahmottamaan Parkanon aseman käyttäjäpotentiaalin ja kehittämistarpeitten lisäksi mahdollisia käytön esteitä. Kysely on avoinna 1.-15.9.2020. Siihen voi vastata tämän linkin takaa.

Päärata+ on kuuden maakunnan yhteistyötä, joka tähtää pääradan ja sen oksien (Vaasan, Porin/Rauman ja Jyväskylän suunnat) tilanteen parantamiseen. Pirkanmaan liiton samannimisessä hankkeessa mm. tuotetaan tietoa pääradan kehittämisen tueksi. Parkanon henkilöliikenneasema sijaitsee pääradalla ja asemaa käytetään yli maakuntarajojen.

Lisätietoja selvitystyöstä antavat:
Kaupunginjohtaja Jari Heiniluoma, Parkano, p. 044 7865 201, jari.heiniluoma(at)parkano.fi
Liikennesuunnittelija Mikko Vallbacka, Pirkanmaan liitto, p. 044 735 1141, mikko.vallbacka(at)pirkanmaa.fi