Siirry pääsisältöön

Ajankohtaista

Tiedote
Julkaistu 22.6.2023

Helsinki-Riihimäki 2. vaiheen rakentamishanke saa merkittävän EU-rahoituksen

Helsinki-Riihimäki 2. vaiheen rakentamishanke etenee EU-rahoituksella.

Tiedote

 

EU:n Verkkojen Eurooppa eli CEF-rahoitusohjelman toisen hakukierroksen tulokset julkaistiin tänään 22.6. Yhteensä EU rahoittaa liikennehankkeita eri puolella Eurooppaa yli 6 miljardilla eurolla. Mukana on myös seitsemän suomalaishanketta. Suomeen tulevan rahoituksen kokonaisvolyymi on 61,3 M €. Näiden hankkeiden joukossa on myös kaksi merkittävää päärataa koskevaa hanketta. Ensinnäkin lentoradan suunnittelulle myönnettiin 2,75 M € rahoitus. Lisäksi – ja erityisesti – Helsinki-Riihimäki 2. vaiheen rakentamiseen myönnettiin 40,34 M €.

”Helsinki-Riihimäki 2. vaiheen rakentamishankkeen EU-rahoituspäätös on erinomainen uutinen. Luonnollisesti olisimme toivoneet tätä uutista jo vuosi sitten, mutta olemme tämän päivän ilmoitukseen erittäin tyytyväisiä” lausuu Pirkanmaan maakuntajohtaja ja Päärataryhmän puheenjohtaja Anna-Mari Ahonen. ”Samalla iloitsemme myös lentoradan suunnittelun käynnistämisestä”.

”Tämä rakentamishanke tulee nostamaan pääradan kapasiteettia ja parantamaan henkilö- ja tavaraliikenteen kulkua häiriöherkällä yhteydellä. Samalla katsomme kuitenkin myös jo seuraavia askeleita, sillä rataverkkomme toimintavarmuus ja Suomen kilpailukyvyn edistäminen vaativat merkittäviä lisäinvestointeja päärataan. Odotammekin jo mielenkiinnolla vuoropuhelua uuden liikenneministerimme kanssa” lisää Päärataryhmän sihteeri ja Tampereen ja Pirkanmaan EU-yhteysjohtaja Hannele Räikkönen.

Verkkojen Eurooppa -ohjelman seuraava ja samalla ohjelmakauden viimeinen ns. yleinen haku käynnistyy syyskuussa. Tällä hetkellä on auki myös CEF-haku sotilaallisen liikkuvuuden hankkeille. Myös tämä haku on ohjelmakauden viimeinen. Uusia hakuja ei ole näillä näkymin tulossa, sillä ohjelmakauden rahoitus on käytetty merkittävistä tarpeista johtuen etupainotteisesti.

LVM:n tiedote.

Lisätietoja:

Anna-Mari Ahonen 050-5720945
Hannele Räikkönen 040-7763446